Crowdfunding voor nieuw bevalcentrum

Een nieuw bevalcentrum met lachgas in Amsterdam

Door een tekort aan personeel in de ziekenhuizen, moesten de afgelopen jaren ruim duizend vrouwen uit Amsterdam-Amstelland tegen hun wens in buiten de regio bevallen.

De verloskundigen in de regio (verenigd in de EVAA) slaan nu de handen ineen en zetten nog deze zomer een bevalcentrum op, centraal gelegen ten opzichte van omliggende ziekenhuizen. Het nieuwe centrum zal de mogelijkheid bieden gebruik te maken van:
• lachgas
• bevalbaden
• aromatherapie
• een sfeervolle, warme inrichting

Verloskundigen dragen sinds jaar en dag zorg voor de begeleiding van de gezonde zwangere, barende vrouw en jonge moeder. Een goede start voor moeder en kind begint bij de bevalling.

De financiering voor het nieuwe centrum wordt voor het grootste deel gedragen door de verloskundigenpraktijken. Om het bevalcentrum snel van start te kunnen laten gaan en voor alle vrouwen in de regio toegankelijk te maken, vragen wij ook om jullie financiële steun.

Wij vinden het heel belangrijk dat het centrum er komt voor álle cliënten en dat de keuzevrijheid voor iedere zwangere waar zij wil bevallen, blijft bestaan. Ook als een zorgverzekering het niet, of slechts deels zou vergoeden. Alle donaties komen ten goede van het leveren van zorg aan bevallende vrouwen. Dit alles zodat het de cliënt niet méér kost dan een poliklinische bevalling in het ziekenhuis of Bevalcentrum Oost.

Meer lezen en doneren? Zie onderstaande link, onze dank is groot!

https://www.gofundme.com/f/een-nieuw-bevalcentrum-met-lachgas-in-amsterdam

 

*Foto = sfeerimpressie